Om oss

Detta är en sida som handlar om mulligabarn och hjälp för att förhindra fetma en av Sveriges största folksjukdomar. Vi vill finnas här för att göra det enkelt för dig som förälder att hitta bra information i ämnet. Om du väljer att söka på egen hand finns det så mycket information att det kan vara svårt att skilja ut vad som är bra och dålig information och vilken information som har vetenskapligt underlag. Du är säkert som vi och vill göra rätt för när du hjälper ditt barn att hitta rätt i dietdjungeln.
Vår idé är att ge föräldrar utbildning och stöd på ett tidigt stadie så att de med hjälpa av våra råd kan hjälpa sina barn alltså hjälp till självhjälp. Då fetma kan leda till många sjukdomar som diabetes, astma och hjärt- kärlsjukdomar är det viktigt att barnen får den hjälp de behöver. Svensk sjukvård har bara konkret hjälp till de absolut värst drabbade övriga måste hitta vägarna själv. På våra sidor finns många tips om motion, mat och snacks som är bra när man har ett eller flera överviktiga barn i familjen.
Vi stödjer barnkonventionens samtliga 54 artiklar. Barnkonventionen beskriver rätten att växa upp som fria, friska och självständiga individer och är till för att garantera barnets rättigheter. Den säger att barn har rätt till bästa möjliga hälsa.
Tillsammans kan vi göra skillnad tror vi så att dela information med föräldrar bör göra att vi kan generera en minskning av barnfetma epidemin. Genom ökad kunskap och förståelse hjälper vi barn och föräldrar att få ett bättre liv. När barnet mår bättre mår även föräldrarna bättre så detta hjälper hela familjen till hälsa.
Vi tror och hoppas att vi hjälper dig på vägen i din kamp för ditt barns mullighet. Att hjälpa sina barn är varje förälders önskan och vi delar med oss av den här informationen just för att så många som möjligt ska bli hjälpta och tillsammans hjälper vi till att stoppa barnfetma epidemin. Ge aldrig upp ditt barn är värt att kämpa för, tillsammans vinner vi.