Sammanfattningsvis när det gäller fetma hos barn

 Sammanfattningsvis när det gäller fetma hos barn

Du som förälder har en stor möjlighet att hjälpa ditt barn genom informationen på de här sidorna. Det kan hjälpa om du själv lägger om dina vanor till mer hälsosamma och när du gör det så gör du det lättare för dig att hjälpa ditt överviktiga barn. Spendera tid med barnen på nya sätt laga mat från grunden i köket, lär er mer om hälsolära, gör en hälsoplan och läs recept och skriv inköpslistor. Att undvika socker eller socker baserade livsmedel är ett av de enklaste sätten att gå ner i vikt och bör fungera på många. Socker finns tyvärr i nästan allt så det gäller att börja läsa innehållsförteckningar.

Lär barnen hur viktig motionen är och gör den gärna tillsammans med dina barn. Gå ut på upptäcktsfärd, gå i skogen eller träna med barnen.

Låt hela familjen göra en hälsoplan det främjar alla i familjen och gör det lättare för den som har övervikt att följa sin plan om alla följer sina planer. När ni lyckas med era hälsomål eller delmål se till att barnet/ni får en belöning och den belöningen bör inte vara godis eller någon form av mat utan en aktivitet av något slag t ex ett biobesök.